Select Page

Noter det like godt med en gang; fredag 5. juni skal du på konsert.
Hvorfor det? Jo nå skal du høre: Da får du nemlig høre Norgeshistoriens heftigste cubanske versjoner av norske slagere. På scenen finner du Hovedøen Social Club som siden 2008 har laget usannsynlige hippe & heftige cubanske versjoner du ikke visste du sårt trengte å høre!
Norsk popmusikk av ikke helt ny dato, hentet direkte fra Den Norske Populærmusikkens Grunnvann. Denne lett usannsynlige fusjonen mellom Havanna og Ønskekonserten/Norsktoppen/Grand-Prix/VG-lista m.m. har gjort at nordboere i alle aldre, farger og fasonger kjenner det rykker i hoftene, dansefoten og smilerynkene når Hovedøen er på ferde. De tilfører alt man kan ønske seg av karibiske livsglede og polyrytmikk til kjente og (som oftest) kjære klassikere.
Trenge du flere grunner? Javel: hva med at ”Extreme cuban makeover” eller ”Pimp my song” er det ordnende prinsipp bak Hovedøen Social Club. Norsk populærmusikk blir plantet om til cubansk rum-stenket jordsmonn. Oppskriften på den perfekte kultiverte multikulturelle partymusikk. Hovedøens versjoner av kjente & kjære blir som en fullstendig uanstrengt saltomortale med halvsleng og sku med fjellstøtt nedslag – for å bruke litt utdatert sports-sjargong.
Den tilsynelatende lettbente & slentrende fusjonen til Hovedøen er resultat av laserpresisjon og stor stilkunnskap. Hovedøen Social Club prøver ikke å være morsomme! De er dødsseriøse salseros! Nettopp derfor blir det så bra! Humor er en synergieffekt! Sergios norskuttale er hans ærlige forsøk på å tolke sangene. Nettopp derfor trekker man på smilebåndet. Man blir slått av det absurde og overraskende i at man er på salsakonsert men allerede kan teksten på låtene. Og så skader det ikke akkurat at det faktisk svinger aldeles upåklagelig…

Vi graver fram kritikkene fra deres første plate da folk/pressen ikke visste hva som traff dem:
”Hvis munnvikene dine ikke går oppover når du hører slikt, står du på hue.” Østlendingen, terningkast 5
”Gruppa spiller med en oppriktig humørfylt entusiasme som gjør musikken til mer enn en kortvarig spøk.” Dagsavisen
” Disse musikerne gjør gammel norsk sang- skatt om til en gedigen cubansk musikkfest. I det hele tatt er Hovedøen Social Club noe av det mest sjarmerende jeg har hørt på lenge.” Aftenposten
”Perfekt musikalsk underholdning.” BT

Sverre Indris Joner – piano, bandleder
Sergio Gonzalez- sang
Eduardo Cedeño – timbales
Ole Marius Melhuus – bass
Marius Bastiansen – congas
Erik Eilertsen – trompet