Festspillene i Nesbyen 2018 29.mai-3.juni

Festspillene 2018 byr på et mer rikholdig og variert program enn noen gang. Festspillene har fått til et nært samarbeid med hele musikkmiljøet i Nes og gjør bruk av lokaliteter over hele Nesbyen i håp om å skape liv og røre og engasjere store og små gjennom noen dager fylt med musikk, kunst og kultur.

Festspillene i Nesbyen kom i gang i 1989 etter initiativ fra dagens styreleder Soen Eng Yap. Vi vil markere dette med et festpillprogram preget av 30 års tradisjon, men også av nye impulser og yngre krefter.

Tradisjon tro åpner ordføreren Festspille i Galleri Nystugu tirsdag 29.mai der 3 generasjoner Bast stiller ut. Utstillingen er åpen hver dag. PÅ onsdag og torsdag går vi nye veger med henholdsvis festspillquiz på Hjørnet og Standup-show i Kulturhuset Banken med 4 komikere, deriblant Olav Svarstad Haugland. Fredag gjentar vi fjorårets suksess med karneval for små og store. Her vil også Dei Sceneleuge være med å skape stemning på Indre torg. På fredagskvelden blir det mulighet for swing og gammeldans på Sollys når Sirkus Armando med Ole Anders Nybakken og Arne Roger Skjellerud i spissen spiller opp til jubileumsdans.

Lørdag morgen starter med en tradisjonelle og svært populære festspillfrokosten med underholdning av kulturskolen og loddsalg med mange fine premier.

101 UTE byr i år på 3 konserter på utescenen. Det knallsterke coverbandet “Young Fogertys” drar i gang kvelden med de kjente og kjære låtene til Creedence Clearwater Revival. For å markere 30-årsjubileet har noen av traverne i musikkmiljøet i Nesbyen fått med seg de “unge festspillmusikerne” og dannet Nesbyen All Stars som vil entre utescenen på 101 UTE. Årets hovedattraksjon er den fargerike Silya og hennes 10 manns sterke The Sailors. Kvelden avsluttet med diskotek inne.

Søndag avrundes Festspillene 2018 med en jubileumskonsert i Nes kirke. Konserten vil være et møte mellom Drammen Symfoniorkester og lokale utøvere som Peter Rødel, Målfrid Breivik, Arild Rønsen, Rasmus Rønsen, Nesbyen Hornmusikklag, Nesbyen Skolekorps, Nes Spel- og Dansarlag og sist, men ikke minst Soen Eng Yap.

Vi håper å se deg i Nesbyen på Festspillene!

Hilsen styret

Soen Eng Yap
Stein Løvgaard
Terje Løken
Heidi Hovind Sezer
Inger Helen Pedersen Jacobsen